Nils-Henrik Sikku

[ Davvisámegiella ] [ English ] [ Español ]

Kollektiv översättning Ordagrant 2020
TÅRARNAS VÄG
 
 
Umborajohkan
rinner ovetandes
gift med sorgen
med längtans tunga tårar
utan ände
 
vinter sommar
liksom höst och vår
att inte få söka tröst
att inte få sörja
gråtförbudet
 
frihet att sörja
utan att fråga
under bron
vid Tårarnas
väg


Nils-Henrik Sikku är författare, översättare, journalist och yrkesverksam tolk. Han driver det egna förlaget – KulaCultura Publishing – Sámi Girjelágádus i Jåhkåmåhkke med inriktning på utgivning av samisk litteratur.  Nils-Henrik är regional bevakare av litteraturfrågor i Sápmi och hanärmed i Rådet för samisk litteratur samt Biblioteksrådet i Sveriges Författarförbund. Han har varit med och bildatBágo Čálliid Siebrie – skribent och författarföreningsamt Tjállegoahte – Författarcentrum sápmi.
 

Leave a Reply