Petra Mölstad

SUOMENTANUT: HANNIMARI HEINO

 [Svenska]

Maatila

vie käden otsalle pitää sitä kaaren korvanipukan päällä painallus silmän yläpuolelle nostaa horisontin vakaaksi alueeksi kiskaisee kaksi hiusta joilla tuikata ja kääriä kaksi sormea huulen sisäpuolella säilyttää hohdokas tunne

rystynen vasten helmeilevän kiinteää poskiluuta kuin hopeakellon kilahdus laskee käden alas reidelle silottaa nahkaa koukistaa jalat vatsan päälle kynsii ja ihon vastustus tiputtaa nestettä kumisevalle kaakelille 

suupielet ylös isolle kaarelle keikauttaa päätä nahka liikkuu vinkkaa silmää sulkee sen tuntemus lämmittävästä linjasta piirtyy amorinkaaren ylle puumerkki                he pitelivät kynää

pitää pystyssä ruumista selkää raahataan vasten betonia ja ojaa jalkojen haluttomuus etenee kulmikkaana kuviona käsivarret pään päällä pitävät päätä paikoillaan ei vikuroida väännetään taakse ottaa käyttöön nilkutuksen 


käsi pöytälevyllä silittää eestaas liikkuu poimii kalvon ylle kasvillisuutta punoo uusia neulasmattoja

olet poikkeama säilytät tykyttävän sirottelet pehmyt kotiliesi silmien yllä kuivatat sammaleen kuivaa ihoa tiuku nyt juurtuu viha kiinnittyy levitäkseen kuin itiöpesäkkeet

se on taistelua

asema valitaan repii lehtiä aukon päälle suunnataan kohti lähdettä kivi hyväilee kupeita ja neuvotteluaseman lihasperäinen valinta luottaa tottuneisiin käsiin pyyhkii hiuksilta ja iholta möyheää savimaata aisoissa pitävä kapseli joka karaisee ja katkeaa sinä täytät tyhjiön ryömit vaativana halkeamat joka puolella päätäsi repeilevät ja jätetään elukoille kiehumaan            

hän pitelee kalloani painavaa

iho uusiutuu kyttää ja muuttaa suuntaa ojossa olevan turpanyrkin edessä ja kertoo armotarinan


rajata risukko he ovat tukkanuottasilla häätää kytkökset kuolaa valuu juolavehnää luikertelee sisään kiskoo perässään raahaa syö hyvää tahtoa luisuu sinne tänne salaojassa liikettä rintalastassa hiljaista sointuvaa sinun huulesi ajautuvat omiani vasten ja yökkönen kasvoilla kutittaa kuin yhdyskunta menee päin mitä  

repii miellyttävän olotilan värisevä linja olkapäiden välissä notko
kertomus puhuttelusta ja termeistä

käytetty
punoutuu sideharsoon muunnos me oikaisemme ihoa
pingotamme pinnan pohjoisesta tänne tassuttelemme somasti vihreissä kerroksissa 


kaadat vettä vartalolle käännyt juot selän notkosta lipität ihoa ja sadonmenetystä oja 
kallistuu alas haraa he haluavat haasia heinää hylkiä mutaa piipittäviä öitä läpeensä siellä missä he palpattavat kehnoja kehtoja joista keikahtaa kuin kiihko jolla saksanhirvinaaraat syövät ja syövät on rauhoittava turkki jota etsiä heinän seasta  ja karvaa alimetsissä ja he valitsevat kaupankäynnin täällä

hylätty vaellus saappaissa ja sonnassa

pukeutuu mekkoon vetää pään yli liian pienen aukon kasvot litistyvät muotoon mutta sinä suutelet
ja puristat koska se on sovitettu lohduttamiseen rukouksiin vastaamisen jälkeen ulotat rinnan vasten sydäntä taivutat ja käännät                      se on unohdusharjoitus

Leave a Reply