Nordisk Sprogfest, Aarhus 2017

20.9.2017
Kedlen,Godsbanen Skovgaardsgade 3
Århus, Danmark 

facebook

NolitchX will host a Nordic Multilingual Multimedia Literature event as part of the Nordisk Sprogfest in Aarhus, Denmark. Writers from different Nordic countries will read their texts in their own languages (Arabic, Persian, and Spanish) in dialogue with sound and music, while Danish translations are projected on a screen. A unifying thematic is the living between two spaces, which do not need to be interpreted literally.

Banner: Daniel Malpica

Invited poets and writers: Azita Ghareman (Iran/Sweden), Mazen Maarouf (Palestine/Iceland), Kawhter Abu Hani (Palestine/Sweden), Roxana Crisólogo (Peru/Finland) and Lucas Ruiz (Spain/Denmark).
Visual artist: Ana Gutieszca (Mexico/Finland)
Producers: Daniel Malpica & Petronella Zetterlund

Organizers: NolithX – Nordic literature in change and exchange in collaboration with Nordisk Sprogkoordination 

Nordisk Sprogfest program

Press: nolitchx@gmail.com; Petronella Zetterlund (project coordinator/producer) +46 733 118909


[Svenska]

Onsdagen den 20 september bjuder NolitchX på ett mångspråkigt multimedialt litteraturevenemang som del av Nordisk Sprogfest i Århus, Danmark. Författare från flera nordiska länder läser sina texter på sina egna språk (arabiska, persiska och spanska) ackompanjerade av ljud och musik medan danska översättningar projiceras på duk. Ett samlande tema är att befinna sig mellan två platser, inte behöver tolkas i bokstavlig mening.

Författare på scen

Azita Ghareman (Iran/Sverige), Mazen Maarouf (Palestinq/Iwland), Kawhter Abu Hani (Palestinq/Sverige), Roxana Crisólogo (Peru/Finland), Lucas Ruiz (Spanien/Danmark), Ljudkonstnär: Ana Gutieszca (Mexico/Finland)Producenter: Daniel Malpica (Mexico/Finland) & Petronella Zetterlund (Sweden/Mexico)
Banner: Daniel Malpica

Arrangör: NolithX – Nordic literature in change and exchange i samarbejde med Nordisk Sprogkoordination
Alla är välkomna. Gratis inträde.

Vänligen anmäl er genom att skicka ett mail till sprogfest@fnfnorden.org.
Läs hela prgorammet för Nordisk Sprogfest

Presskontakt: nolitchx@gmail.com; Petronella Zetterlund (projektkoordinator/producent) +46 733 118909

Leave a Reply